BRANDLETTERING i CAL·LIGRAFIA EXPRESSIVA amb Rolfpens

Workshop amb el creador de les eines cal·ligràfiques Rolfpens venudes a tot el món des de 2014.

Rodolfo Fernández Álvarez impartirà dos cursos de brandlettering i de cal·ligrafia expressiva, l’abril vinent a la sala polivalent del Col·legi Oficial del Disseny Gràfic de Catalunya, i comptarà amb el gran mestre i impulsor del projecte Rolfpens, Ricardo Rousselot, com a professor convidat.

Rodolfo Fernández Álvarez (col·legiat núm. 307) és dissenyador gràfic/industrial amb 40 anys d’activa trajectòria a Amèrica llatina i a Espanya, Màlaga / Barcelona com a professional especialitzat i professor de “brandpackaging” i disseny. Professor de disseny en universitats llatinoamericanes, ponent en congressos de disseny i tipografia, dicta cursos i tallers workshops, masterclass de cal·ligrafia gestual activament en ciutats d’Espanya, Itàlia i França.

És membre del col·lectiu Lletraferits i administrador en xarxes socials de @alvgrau @gesturalcalligraphy @rolfpens @malagaletters

 

Brand Lettering / Brush Script

Lletres a pincell per a la creació de marques expressives
Laboratori d’immersió presencial interactiva.

Professor: Rodolfo Fernández Álvarez
Professor convidat: Ricardo Rousselot

Un mètode senzill directe presencial que guia a l’alumne a deixar anar la mà i escriure còmodament buscant amb elegància la forma creativa d’escriure lletres cursives
enfocades a la retolació o el desenvolupament de marques estil americà molt utilitzats analògicament.

Aprèn a construir fàcilment la teva lletra a través del pinzell (construcció, evolució i execució) entre el signe, les lletres, fins a arribar a l’elaboració d’un alfabet refinat exemplar que pots utilitzar tant en treballs de disseny com en altres aplicacions visuals.

Laboratori d’immersió d’exercicis exploratoris pertinents per a entendre l’escriptura des d’aquesta visió gestual i les seves textures espontànies per a desenvolupar una expressió
rítmica personal amb major flexibilitat i variables tendents a l’escriptura amb lligadures harmòniques, principis de marques expressives singulars clàssiques o contemporànies.

Dirigit a: estudiants, artistes gràfics i dissenyadors per a perfeccionar les seves tècniques expressives més analògiques.

Preu: 180€. Colegiados 140€.
Dates: 25 y 27 de abril.
Horaris: De 17 a 20:00 h.
Programa del curs.

 

Workshop Caligrafia Gestual Expressiva 

Amb Rolfpens Eines Cal·ligràfiques fetes a mà

Professor: Rodolfo Fernández Álvarez
Professor convidat: Ricardo Rousselot


Una introducció a l’expressió cal·ligràfica partint del gest generador (ductus i cursus) a les
variables del traç com a rudiment en la construcció dels signes cal·ligràfics dominant l’estructura de les lletres de la cal·ligrafia tradicional.

Dominant l’eina cal·ligràfica Rolfpens© des de la forma correcta, les proporcions, pes,
contrast, ritme, així com les textures, degotats i taques accidentals en els perfils i contorns
intensos trets personalitat de la lletra i el seu conjunt en l’obra gràfica.

Iniciant un laboratori viu d’experiències assajos de les diferents alternatives de l’expressió
personal des de la lletra cursiva (script) com a base i amb l’eina com a guia conduent del procés de la lletra formal passant pels cal·ligrames, la poesia visual, fins a la més abstracta.


Modalitat préstec i/o adquisició d’una autèntica (Rolfpens©) fabricada totalment a mà que l’alumne pot adquirir amb un descompte únic.

Preu: 220€ + 10% OFF en herramientas. Colegiados: 200€ + 20% OFF en herramientas.
Dates: 26 y 28 de abril.
Horaris: De 17 a 20:00 h.
Programa del curs.

Inscripcions a comunicacio@dissenygrafic.org

Data: 14/03/2023
Categoríes: