Crònica d’Original, Digital, Artificial

Reflexions i més al voltant de l’exposició “Original” de Ricardo Rousselot

El passat 2 de març sota el títol “Original, Digital, Artificial el Col·legi Oficial de Disseny Gràfic va celebrar la clausura de l’exposició “Original del cal·lígraf i dissenyador gràfic Ricardo Rousselot a la Reial Acadèmia Catalana de Belles Arts de Sant Jordi.

“Original” ha estat un punt de trobada i intercanvi, de diàleg i aprenentatge. Ha rebut un gran acolliment i admiració per part del públic. L’exposició ha romàs exposada a la sala polivalent del CODGC des del 19 de desembre del 2022.

L’emoció i la gratitud van envair cada un dels racons de la sala d’actes, des de les primeres paraules de benvinguda d’en Ricardo Rousselot i de la degana del Col·legi Oficial de Disseny Gràfic de Catalunya Tin Fonts, fins als darrers aplaudiments de la jornada.

Els ponents convidats van reflexionar més enllà de la magnífica obra exposada a “Original”, generant una conversació fluida sobre el traç i la cal·ligrafia, però al mateix temps sobre les eines, els materials, el saber fer i la condició humana vers el món digital i la intel·ligència artificial. El públic va gaudir de les reflexions de l’escultor Miquel Planas, de l’arquitecte, dissenyador i artista integral Òscar Tusquets, dels dissenyadors gràfics Cristina Simón, Tin Fonts, Jesús Del Hoyo i d’en Francesc Morera; així com del mateix Ricardo Rousselot. Com novetat es va anunciar que ja està disponible en prevenda el llibre “Quebracho” molt més que una autobiografia d’en Ricardo Rousselot.

Tot seguit als parlaments, la soprano Mariel Fontes i la pianista repertorista Maria-Neus Devesa van oferir als assistents un exquisit i magistral interludi musical, configurat per l’ària O del mio amato ben d’Stefano Donaudy, la cançó argentina La rosa y el sauce d’en Carlos Guastavino amb text d’en Francisco Silva, l’Ària de la lluna de l’òpera “Rusalka” d’en Antonin Dvořák; i l’ària Summertime de l’òpera “Porgy & Bess” d’en George Gershwin

En acabar l’interludi es va realitzar el sorteig del preuat original amb gran expectació. Tot seguit, en Ricardo Rousselot, emocionat, va fer el seu parlament d’agraïment, i va acompanyar a la Tin Fonts en la clausura de l’acte.

Data: 03/03/2023
Categoríes: