“Disseny, Llibre i Medicina” · 22 d’abril a 15.30h · Hospital Clínic – taula rodona

La importància del disseny gràfic en la literatura i en la medicina

El passat dijous, en el marc d’activitats de Sant Jordi, el Col·legi va participar en una taula rodona organitzada per l’Hospital Clínic de Barcelona al voltant del disseny, el llibre i la medicina,  retransmesa en directe a través del canal de Youtube del Clínic

La disciplina de la comunicació visual és responsable de la construcció de l’entorn visual que la societat necessita i utilitza. 

Quin és el paper del disseny gràfic en el llibre? Una bona portada és la que et crida l’atenció quan el tens a les mans i la que entens, una vegada has finalitzat la seva lectura”. A més a més, el disseny ajuda als lectors, fent el text d’un llibre accessible a les nostres capacitats visuals.

 “Com pot ajudar el disseny gràfic a l’entorn sanitari, a la salut?” Innegablement, la medicina pot aprofitar-se de la comunicació visual, per arribar a l’usuari-pacient d’una forma més amable, amb missatges que evidenciïn el discurs visual que es pretén transmetre de forma eficaç i provocant en l’usuari una inquietud, una reflexió i, fins i tot, una conscienciació i actitud social.

L’acte ha estat impulsat pel Dr. Vicens Torregrosa (Institut Clínic de Nefrologia i Urologia), i ha comptat amb la participació del Dr. Jesús Del Hoyo (Col·legi) i de la Sra. Judit Costa (alumna de grau de disseny gràfic a la UOC) i vinculada com a estudiant al Col·legi.

“Potser el disseny no curi però, sens dubte, ajuda i salva vides” Jesús Del Hoyo

Necessitem als dissenyadors gràfics per a moure’ns en la medicina i en la vida” Vicens Torregrosa

Disseny, Llibre i Medicina – si te la vas perdre, pots visualitzar-la aquí

Data: 26/04/2021
Categoríes: