El Col·legi celebra 16 anys!!

El dia 5 d’octubre de 2004, el Col·legi va començar la seva singladura. De llavors ençà, aquest Col·legi, el teu, ha treballat intensament i ha anat complint molts dels reptes i desitjos que aquell dia es van proposar. 

Ha ampliat el ventall dels seus serveis adreçats a les persones col·legiades, com ara, una notable millora en la cobertura del risc que ofereix l’assegurança de responsabilitat civil professional i que està inclosa en la quota col·legial; un servei d’assessorament gratuït en àrees legals, laborals i fiscals, mitjançant l’acord de col·laboració que té subscrit amb diverses empreses de confiança; un servei de Registre Especial de Creacions de Disseny, amb una tarifa molt econòmica; assessorament professional i servei de mediació; entre d’altres avantatges.

Com bé saps, ara fa un any vam començar els actes commemoratius del 15è aniversari. El tret de sortida va ser la Jornada “La Utopia és realitat”, que es va celebrar al Museu del Disseny de Barcelona i que va comptar amb l’assistència de nombroses persones col·legiades, membres d’honor, estudiants de disseny, altres professionals i representants d’algunes institucions. 

Fent balanç dels, ara ja, 16 anys d’existència, acumulem un seguit d’experiències molt gratificants, fruit dels espais de debat i trobada que hem creat amb els membres col·legiats i col·laboradors habituals, que durant tot aquest període han donat el seu suport per fer realitat molts dels projectes, iniciatives i activitats transversals que omplen les pàgines de la història del Col·legi. En l’actualitat, ens obrim a àmbits internacionals i cerquem sinergies, sense descurar la problemàtica del dia a dia.

Encara que, també, hi trobem una lluita constant per afavorir i promoure la legitimitat i la legalitat de la professió i dels professionals que integren la comunitat del disseny gràfic, -la disciplina de la comunicació visual-; un esforç diari per donar visibilitat, per assenyalar un parell de qüestions, a les reivindicacions en contra de l’intrusisme professional i la competència deslleial que ocasiona i que repercuteix negativament no només en la professió, si no també al conjunt de la societat; i la cerca de l’empara de les administracions competents, malgrat la seva demostrada inactivitat habitual.

Ens trobem davant d’una crisi de proporcions encara no estimades, però anem creixent perquè és el moment de sumar, d’unir-nos, tots els professionals de la comunicació visual, independentment de l’especialitat. Ara i més que mai, junts ens ajudem, més i millor. Fem Col·legi! Fem Disseny!

Moltes felicitats, col·legiades i col·legiats!

Data: 05/10/2020
Categoríes: