El Col·legi denuncia la falta de suport institucional per al present i el futur del disseny


Els dissenyadors gràfics catalans denuncien la falta de suport institucional

El Col·legi denuncia la falta de suport institucional per al present i el futur del disseny.

Aquesta manca de suport queda demostrada amb la retirada de finançament públic als Premis gaudeamusPROJECTA, l’únic premi de disseny oficial existent a l’Estat i que concedeix el Col·legi. L’Ajuntament de Barcelona va denegar, sense explicació argumentada, les subvencions, tant les ordinàries com les extraordinàries, sol·licitades vinculades als premis i l’anterior interlocutor de la Generalitat ha desaparegut i el seu substitut no respon.

La finalitat del premi Gaudeamus és reconèixer i premiar l’excel·lència dels projectes de fi de grau de disseny gràfic elaborats en finalitzar el període de formació. Els guanyadors, a més de retribució econòmica, podrien obtenir una beca per a estudiar màsters en diferents universitats espanyoles, -actualment només a la Universitat de Barcelona, gràcies al conveni subscrit-, col·legiació gratuïta durant dos anys i més. Entre les tres edicions han participat el 100% de les autonomies i a l’actual convocatòria s’han presentat 46 projectes, amb una nota mitjana que supera el 9/10.

Sense finançament públic i amb el poc suport privat de què es disposa perilla la continuïtat del premi oficial de disseny que impulsa el talent jove, la innovació i el reconeixement dels projectes que s’impliquen amb la comunicació més original, per a la millora de la societat, l’aprofitament de la tecnologia o el respecte pel medi ambient.

 

– llegir-ne més a LA VANGUARDIA

Data: 25/01/2020
Categoríes: