El dijous passat vam tenir l’oportunitat de compartir visions i propostes amb una de les personalitats més rellevants de la política catalana.
Exposar la necessitat de respectar i defensar el marc legal del disseny gràfic a Catalunya, prenent com a referent el cas de Barcelona, és reconèixer una fórmula pionera per dignificar la professió: establir obligacions, protegir drets, impulsar el desenvolupament professional i laboral, preservar la disciplina i, per descomptat, garantir els drets dels usuaris.
Vam parlar de tot això —i de molt més— en un espai de diàleg que va permetre abordar enfocaments i perspectives que són, alhora, la base de la realitat col·legial i un compromís col·lectiu amb el disseny com a eina de progrés social.
Compartim diagnòstics i denunciem irregularitats; plantegem projectes i reconeixem oportunitats; vam proposar eixos de treball i vies de col·laboració; vam demanar comprensió i exigim equanimitat per tornar a situar el disseny com una realitat transversal que enorgulleixi Barcelona i Catalunya i que ens projecti amb força al món.
Unes converses sinceres i directes que confiem —i desitgem— que siguin l’inici de l’aliança estratègica que el disseny necessita.
Amb Tin Fonts i Jesús Del Hoyo, representant el Col·legi, hem compartit aquestes reflexions i agraïm sincerament l’atenció de Jaume Collboni, alcalde de Barcelona; Raquel Gil, regidora; Albert Deusedes; i Daniel García Tenorio, president de la CTAC.
El lema de la celebració del 20è aniversari del Col·legi sintetitza la nostra raó de ser: “el disseny ajuda”, i compromesos amb aquesta idea, estem convençuts que si respectem el paradigma legal i unim esforços, assolirem —sens dubte— un disseny que ajudi en tots els àmbits i nivells de la nostra societat.