Ens ha deixat el Josep Ramón Gómez

Josep Ramón Gómez, format inicialment com a aparellador va desenvolupar principalment la seva activitat com a dissenyador gràfic, va traspassar el passat 7 d’abril.

Josep Ramón Gómez juntament amb la seva esposa i dissenyadora gràfica Pilar Villuendas (col·legiada d’honor) va fundar en 1974 l’estudi Gràfica Popular, on van desenvolupar projectes de caràcter marcadament social i compromès com els logotips de Comissions Obreres i del PSUC, així com cartells per a museus, biblioteques, festes populars, etc. convertint-se en un dels referents visuals de la transició i de les mobilitzacions polítiques del moment.

En 1980 amb Pilar Villuendas crea l’estudi Villuendas+Gómez estudio de referència que s’ha especialitzat en el disseny gràfic i la comunicació, seguint també en el terreny sociocultural. Entre els seus clients es troben l’Ajuntament de Barcelona, la Generalitat de Catalunya, Fira Barcelona, la Diputació de Barcelona, Transports Metropolitans de Barcelona, el Gran Teatre del Liceu, el Museu Nacional d’Art de Catalunya, o el Comitè Organitzador Olímpic de Barcelona ’92.

Des de Villuendas+Gómez van contribuir de manera inequívoca i molt personal a configurar l’entorn gràfic que ens va dur a la modernitat i han aportat peces gràfiques de referència per a la història de la cultura visual.

Data: 07/04/2024
Categoríes: