Esperit de diàleg amb la major part dels grups polítics municipals

Ajuntament de Barcelona, seu plaça Sant Mique
 

El Col·legi no renuncia a cap de les seves reivindicacions. Tot seguit en parlem de l’espai Borsí -una lluita que ve de lluny- fruit de les nombroses reunions celebrades amb els diferents representants de l’actual i l’anterior consistori.

El diàleg que en tot moment ha propugnat el Col·legi sembla haver caigut en desús amb aquest consistori, amb el que hem constatat una manca de voluntat real d’escoltar-nos.

És per això que, juntament amb els Col·legis de Doctors i Llicenciats en Belles Arts i el de Dissenyadors d’Interiors, vam redactar i vam presentar un escrit adreçat a l’Alcaldessa de Barcelona, Sra. Ada Colau, en el que de nou argumentàvem els motius pels quals aquests tres Col·legis -com els depositaris de la tradició de “far cultural” del disseny i de les arts d’aquesta ciutat- que és el Borsí, hauríem de ser acollits.

Hem volgut compartir aquesta reivindicació amb la resta de grups polítics municipals de Barcelona per tal de que la coneguin i l’entenguin. La implicació de la resta d’actors, ha obtingut unes primeres reaccions i alguns ens han plantejat propostes. El passat 26 de juliol ens vam trobar amb el grup socialista i al setembre ens reunirem també amb el grup municipal d’ERC i amb el grup municipal Demòcrata. A hores d’ara la resta de formacions polítiques municipals no ens han convocat a cap trobada.

La nostra petició comú ha de transcendir arrengleraments partidistes i ha de cercar solucions al que sembla una qüestió incòmoda per aquest consistori. No podem permetre que quedi arraconada per una decisió unilateral.

El passat 2 d’agost ens han lliurat en mà una resposta signada per l’Alcaldessa, datada el 20 de juliol, desentenent-se de les nostres peticions i els nostres arguments, amb una inconsistent apel·lació al “és així com s’ha fet”. Lamentable!

Però nosaltres continuarem lluitant doncs tenim els arguments i la raó per defensar el Borsí, la seva tradició, la seva recuperació per a la ciutadania -que no és excloent. Tot això, sense deixar de reclamar unes polítiques i accions reals, efectives i integradores que aglutinin i projectin el disseny de tots per a tots i no el de les elits i l'”statu quo” que aquest Ajuntament segueix emparant.

Guardar

Guardar

Guardar

Data: 06/08/2018
Categoríes:
Etiquetes: ,