Felipe Taborda “Disseny i Innovació”

Aprofitant el pas de Felipe Taborda per la ciutat de Barcelona, el passat 19 de maig el Col·legi Oficial de Disseny Gràfic de Catalunya, va convidar en el Movistar Centre al dissenyador gràfic brasiler a celebrar una conferència sobre com idees provinents d’una persona o d’un grup de persones són seguides pels altres i aquestes es converteixen en artífexs de la innovació. Taborda va mostrar el seu costat més magistral i va ser hàbil amb el tempo concloent un discurs interessant, pràctic i inspirador.

 

Felipe Taborda és un dissenyador gràfic brasiler format per la PUC / RJ. Va estudiar cinema i fotografia en la London International Filmm School (Anglaterra), Communications Arts al Nova York Institute of Technology (els EUA) i disseny gràfic en la School of Visual Arts (els EUA). És professor de la UniverCidade (RJ). Des de 1990 té el seu propi estudi, actuant principalment en l’àrea cultural, editorial i fotogràfica*.

Es dedica també a projectes personals com ara la coordinació i edició de Brazil Designs, un número especial de la revista americana Print (1988); la creació i curadoria de l’esdeveniment 30 Carteles Para el Medio Ambiente y Desarollo, durant l’Eco’92 a Rio de Janeiro (1992); la direcció d’art i creació del llibre i exposició Paisagens Particulares (2001); la curadoria i muntatge de l’exposició Brazil AdDesign, en el Art Directors Club de Nova York (2007); i la concepció i curadoria de A Imagem do Som, un projecte amb vuit edicions que homenatja els principals compositors brasilers a través de la creació visual d’artistes contemporanis (1998 – 2007)*.

És l’únic dissenyador llatinoamericà seleccionat per al llibre Graphic Design for the 21st Century – 100 of the World’s Best Graphic Designers, publicat en 2003 per l’editorial Taschen (Alemanya). Els seus treballs van ser publicats en World Graphic Design (Merrell Publishers – Anglaterra); The Anatomy of Design (Rockport Publishers – els EUA), Logo Design 1 i 2 i Contemporary Graphic Design (Taschen – Alemanya). En 2008 va publicar el llibre Latin American Graphic Design amb l’editorial Taschen (Alemanya)*.

* Extret de la web http://www.felipetaborda.com.br

Data: 20/05/2022
Categoríes: