Nou catàleg i redisseny dels senyals verticals de trànsit

Aprofitem que la DGT va anunciar que a meitat del 2023 es començaria a aplicar el nou catàleg de senyals verticals de circulació, per a posar sobre la taula alguns dels redissenys fets 20 anys després de la seva última actualització.

El nou projecte del Reial Decret sobre el qual es realitza aquesta actualització comporta la desaparició o canvi d’alguns senyals, així com la inclusió de nous senyals.

Entre aquestes destaquem unes poques:

 

R2
Obligació d’aturar-se o stop. Canvia el seu disseny i tipografia per a millorar la visibilitat del senyal.

 

P-24a
Pas d’animals en llibertat (senglars). Perill per la proximitat d’un lloc on sovint la via pot ser travessada per animals en llibertat, tractant-se en una proporció molt significativa de senglars.

 

P-33
Visibilitat reduïda. Perill per la proximitat d’un tram en el qual sovint la circulació es veu dificultada per una pèrdua notable de visibilitat deguda a boira, pluja, neu, fums, etc.

 

 P-35
Perill de zona de trenat on pot haver-hi col·lisions


Els dos següents senyals, a diferència dels senyals originals s’actualitzen “per qüestions de gènere”, i cerca potenciar la igualtat entre dones i homes.

 

P-21a
Perill per la proximitat d’un lloc freqüentat per nens, com una escola, una zona de jocs, etc.

 

P-21b
Perill per la proximitat d’un lloc freqüentat per ancians, com un centre dedicat a la tercera edat, una residència, etc.


Actualització de pictogrames per a representar mitjans de transport més moderns.

 

P-8
Pas a nivell sense barreres (substitueix el pictograma de la locomotora per un tren més modern). Indica perill per la proximitat d’un pas a nivell no proveït de barreres o semibarreres.


També es comença a editar el catàleg de tots aquells vehicles de mobilitat personal.

 

R-118
prohibeix accedir a unes certes zones amb vehicles com els patinets elèctrics.

Accedeix al catàleg complet des de la seva font original del Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana en aquest link.

Data: 21/06/2023
Categoríes: