ORIGINAL – Ricardo Rousselot

Original és l’exposició i merescut homenatge a la figura i geni del dissenyador gràfic, tipògraf i cal·lígraf Ricardo Rousselot que organitza i acull el Col·legi Oficial de Disseny Gràfic de Catalunya des de l’1 de desembre fins al 18 de gener. Entre els treballs més coneguts d’en Rousselot trobem la creació d’identitats visuals com El Corte Inglés, Spanair, Smoking, La Vanguardia, Fortuna, Casa Tarradellas, Juvé i Camps, Panrico, Ducados…; o la responsabilització de la senyalètica dels jocs olímpics de Barcelona 92, per citar només un pocs.

Original esdevindrà també un punt de trobada i intercanvi, de diàleg i aprenentatge on estarà present una infinitèsima part de la seva obra i on el mateix Rousselot assistirà en persona per comentar, dialogar, mostrar, aconsellar, explicar processos i recordar anècdotes.

La inauguració tindrà lloc l’1 de desembre a les 19 h, i tots els dilluns i dimecres, no festius, de 16:30 h a 18:30 h es podrà visitar l’exposició i escoltar les ensenyances del dissenyador i del gran mestre.

Des del CODGC s’oferirà un punt de trobada per persones sensibles i curioses, interessades o no en el disseny que reconeixeran una infinitat de peces visuals i descubrirà el seu origen, el procés de la seva gènesi, l’enginy i la destresa que les va crear.

Les visites per joves professionals i grups d’estudiants (mitjançant visites concertades) seran sense cap dubte una trobada amb el compromís, la qualitat, el control del detall i l’adequació, des del control, a les necessitats d’una societat àvida de la humil riquesa visual amb la qual el bon disseny la pot abrigar. 

Ricardo Rousselot és un model de compromís i responsabilitat amb la disciplina, amb la professió i els professionals i gràcies a això és posseïdor del més valuós dels reconeixements als quuals un professional pot aspirar, l’aplaudiment unànime dels seus col·legues, de tots i totes, que sense rubor, amb admiració i orgull reconeixen en ell un referent i una peça canònica del bon fer des del disseny i de ser persona.

En el 2004, any de creació del CODGC (el primer i únic de l’estat) es reconeix a Rousselot com a Col·legiat d’Honor i, junt amb altres figures rellevants i capitals de la història present i viva del Disseny Gràfic Català, es fa per la seva aportació rellevant i constant a la consolidació, millora i projecció de la disciplina de la comunicació visual, desenvolupada de forma clara i constant al llarg de tota la seva activitat professional.

Data: 21/11/2022
Categoríes: