Reunió amb l’ICUB

 

El passat dia 5 d’abril, la vicedegana, Tin Fonts, i la Tresorera, Magda Batlles, s’han reunit amb el Sr. Esteve Caramés, director de l’Institut de Cultura de Barcelona, l’ICUB.

Aquesta no deixa de ser una més de les moltes trobades que des del Col·legi Oficial de Disseny Gràfic de Catalunya s’han mantingut amb els diversos representants de l’Àrea de Cultura de l’Ajuntament de Barcelona.

Al decurs d’aquesta reunió vam presentar els projectes i les activitats que el Col·legi està desenvolupant, així com les propostes futures.

De la mateixa manera, els vam demanar la seva ajuda per aconseguir la cessió d’un espai per celebrar la presentació de la 2a. convocatòria del premi Gaudeamus Projecta, tot i explicant que prèviament s’havia fet la demanda per fer-la al Museu del Disseny de Barcelona Disseny Hub i, concretament en el marc de la Barcelona Design Week 2018, però que només vam rebre una resposta negativa. El Sr. Caramés reconeix que no entén aquesta negativa, però afegeix que ens facilitarà un espai alternatiu.

També s’han tractat altres temes, com ara:

  • La signatura d’un conveni de col·laboració ICUB/ Col·legi Oficial de Disseny Gràfic de Catalunya com un punt d’inici de relació.
  • L’allotjament permanent de la seu del Col·legi a l’espai del Borsí. I per què el reclamem? … perquè recollim la tradició que el va crear en 1775, any en què per iniciativa i patrocini de la Junta de Comerç de Barcelona es va establir l’Escola Gratuïta de Disseny, que va donar lloc a l’Escola d’Arts i Oficis de Barcelona (coneguda com Escola de la Llotja) de la qual amb el temps es van desgranar l’Escola Superior d’Arquitectura i la Facultat de Belles Arts de la Universitat de Barcelona. Encara que en ella es va mantenir fins al dia d’avui l’ensenyament del Disseny, de l’Interiorisme, i de les Arts Visuals.
  • L’oferiment del Col·legi a generar/col·laborar a l’Observatori del disseny gràfic que ha de servir per evidenciar la disciplina, les seves responsabilitats i assegurar la seva millora, desenvolupament transversal i creixement.

 

Data: 10/05/2018
Categoríes:
Etiquetes: , , ,