Ricart Giralt Miracle a través del seu arxiu

Dins del Barcelona Design Week, el passat 21 de juny en el Museu del Disseny es va presentar el llibre Àlbum RGM. Ricart Giralt Miracle a través del seu arxiu de la directora del Museu del Disseny i col·legiada d’honor del CODGC, la Pilar Vélez i del dissenyador gràfic i col·legiat jubilat, el Víctor Oliva. 

El llibre mostra el treball d’investigació en l’extens arxiu professional de l’Il·lustrador, dissenyador gràfic i tipògraf, Ricard Giralt Miracle i el seu Institut d’Art Gràfic, Filograf, i aporta un gran nombre de projectes originals inèdits que per si encara hi havia algun dubte, evidencien encara més, la importància del mestre impressor i dissenyador gràfic com a referent.

En l’acte de presentació varen participar la Pilar Vélez i en Víctor Oliva, en Daniel Giralt-Miracle, també col·legiat d’honor del CODGC i fill d’en Ricart Giralt Miracle; en Lluís Morilla i Josep M. Mir -col·legiats-, l’Albert Isern, la Lali Almonacid, la Toni Miserachs, l’Òscar Dalmau, el degà emèrit del col·legi, Jesús Del Hoyo i Wolfgang Hartmann referent històric i present de la tipografia, Neufville & BauerTypes, a casa nostra. Cal destacar que entre el públic també va estar present en Pau Giralt-Miracle, fill d’en Ricart Giralt Miracle i amb el Daniel, impulsores de la donació del fons documental del seu pare al museu del disseny i base sobre la qual s’ha desenvolupat aquesta publicació de la col·lecció Imprescindibles.

Si us vau perdre l’acte de presentació del nou llibre “Àlbum RGM. Ricard Giralt Miracle a través del seu arxiu”, el podeu veure aquí.
Data: 28/06/2022
Categoríes: