Saló BIZBARCELONA 2018

“Missió aconseguida!”. Sí alguna cosa hem de destacar de la nostra presència al BIZBARCELONA, “saló de l’emprenedoria i les pimes”, és l’efecte causat.

Els adjectius que millor descriuen la reacció dels centeners de persones assistents a les conferències, tant a la zona “The Next” com a la sala BizBarcelona, són “sorpresa i admiració”, ja que es trobaven amb un espai dedicat a la innovació i creativitat dels joves talents, on s’hi exposaven els projectes seleccionats en la primera edició dels Premis gaudeamusPROJECTA,els premis estatals de projectes de fi de grau en disseny gràfic.

Davant l’exposició es feien la pregunta: “què és això?” i, tot seguit, en veure algunes de les propostes, hi afegien: “no pensàvem que el disseny gràfic fes aquestes coses ni que es podien plantejar i solucionar aquestes qüestions!”…. Això respon a la realitat i la gran part de les persones que van veure aquests projectes van comprovar que el què és visual no és excloent ni suficient. Aquesta mostra evidencia com el disseny gràfic, la disciplina de la comunicació visual, avui dia, és: innovació i compromís, capacitat plàstica i solvència tecnològica, creadora de llenguatges i de productes, una eina terapèutica i didàctica, originalitat i singularitat, integradora i diferenciadora, comunicació i empara. Una realitat tan integradora de serveis com una activitat generadora d’oferta de productes. És passiva, perquè espera la demanda de solucions i alhora és activa, ja que desenvolupa propostes que solucionen els problemes detectats.

En definitiva, una exposició atípica que no va deixar impassible ni als visitants ni als assistents a la conferència “El disseny gràfic no és només el que tu penses” organitzada pel Col·legi, del passat 30 de maig, a la sala “BizBarcelona”. En aquesta xerrada vàrem explicar aquest nou paradigma i vàrem poder allunyar els prejudicis sobre el què som i podem fer els dissenyadors gràfics.

És cert que només és una gota en un oceà d’inconsciència, però anem pel bon camí. Anem bé! Tracem la ruta que marca la direcció correcta i que situa les capacitats i les responsabilitats del disseny gràfic al segle XXI.

Estem satisfets i més encara, compromesos

 

Data: 08/06/2018
Categoríes:
Etiquetes: , , ,