T’esperem al 17è Congrés Gràfic!

📅 Dimecres, 25 juny (16 a 18 h)

Una jornada per reflexionar sobre el disseny com a valor cultural i eina transformadora.

Presentació del 17è Congrés Gràfic.

La marca sota la que s’agrupen les diferents activitats organitzades pel Col·legi al llarg de l’any, amb l’objectiu de visibilitzar les especialitats del disseny gràfic, les seves problemàtiques projectuals, professionals i laborals, així com les responsabilitats socials i ètiques de la disciplina.

Inauguració de l’exposició “Lletres, joies humils”.

L’exposició pretén evidenciar com la lletra és un vehicle permanent del pensament, que denomina i projecta realitats essent prova testimonial, tècnica i formal, de cada corrent plàstic i de cada aportació tecnològica. Un recull de lletres monumentals o discretes presents a l’entorn urbà i a l’Arxiu de la Corona d’Aragó.

Taula Rodona: Reflexions sobre el valor patrimonial de la lletra i el disseny, amb les intervencions de:

  • Alberto Torra, director de l’Arxiu de la Corona d’Aragó.
  • Josep Ribas, cap del servei de coordinació de la Xarxa d’Arxius Comarcals de Catalunya.
  • Sergi Borrallo, responsable de l’Arxiu General de la Diputació de Tarragona.
  • Tin Fonts, professora de la Escola d’Art i Disseny de Tarragona i degana del Col·legi Oficial del Disseny Gràfic de Catalunya i investigadora de l’ecosistema del Disseny Gràfic a Tarragona.
  • Cristina Simón, Doctora en Comunicació Visual i investigadora del valor expressiu i patrimonial de la lletra.
  • Jesús Del Hoyo, professor de la UB i degà emèrit del Col·legi Oficial del Disseny Gràfic de Catalunya.

Presentació del llibre i de l’exposició internacional “Com dissenyar una revolució: La via xilena al disseny”

Un cas excepcional on la creativitat es va posar al servei del poble i del canvi social. Durant el govern de Salvador Allende, a principis de la dècada dels 70, Xile va viure una experiència única: una revolució socialista elegida democràticament que també va transformar el disseny gràfic i industrial. 

Presentació i reflexions dels 3 autors i comissaris: 

  • Hugo Palmarola, professor associat de l’Escuela de Diseño de la Pontificia Universidad Católica de Chile i doctor en Estudis Llatinoamericans per l’UNAM Mèxic.
  • Eden Medina, historiadora de la ciència i la tecnologia i professora del Programa de Ciència, Tecnologia i Societat del MIT.
  • Pedro Ignacio Alonso, professor associat de l’Escuela de Arquitectura de la Pontificia Universidad Católica de Chile i titular del Programa de Doctorat en Arquitectura, Disseny i Estudis Urbans.
Data: 05/06/2025
Categoríes:


Política de Privacitat

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar el nostre servei amb fins d'anàlisi. Pot retirar el seu consentiment o oposar-se a l'processament de dades basat en interessos legítims en qualsevol moment.

Més información