“TOLERANCE” arriba a Barcelona

La Sala Polivalent del CODGC acull l’exposició internacional de pòsters GRAPHIC STORIES Xipre, dedicada al concepte de la tolerància

El Col·legi Oficial de Disseny Gràfic de Catalunya, en la seva línia d’acollida i promoció del disseny gràfic internacional i projecció del disseny gràfic nacional, auspicia i presta la seva ajuda al projecte Graphic Stories Cyprus, afermant així la relació que va començar amb la seva col·laboració en el nostre projecte internacional Des de les trinxeres de 2020.

De l’1 al 30 d’abril, la Sala Polivalent del CODGC acollirà l’exposició de la sisena edició del concurs de pòsters internacional Graphic Stories. L’exposició, que s’inaugurarà el pròxim 1 d’abril a les 18 h, exhibirà 67 pòsters seleccionats dels 1420 que es varen presentar a la convocatòria.

En aquesta edició es va convidar als dissenyadors que recapacitessin sobre la tolerància, i se’ls va encoratjar a visualitzar els seus pensaments, idees i inquietuds vers a ella.

Des de l’època de la Il·lustració europea, la tolerància es perfila com un tret necessari per a la convivència harmònica de les persones i és conseqüència de les idees antropocèntriques de llibertat, democràcia, igualtat, equitat i de les lluites intemporals per eliminar totes les formes de discriminació, racial, nacionalista, per la llibertat d’expressió i pensament. La tolerància es tracta de la nostra voluntat de permetre que les persones pensin, expressin i actuïn fins i tot de formes amb les quals no estem d’acord. La tolerància a tot el diferent, als diferents pensaments o idees, té com a objectiu l’acostament creatiu i el progrés, tant individual com col·lectiu. La tolerància és el trampolí per a una societat lliure de fanatisme, intolerància, racisme, nacionalisme i totes les formes de discriminació i desigualtat social. És al mateix temps la pedra angular per a conrear el respecte mutu i la solidaritat, la cooperació i el consens i l’antídot contra la marginació i l’exclusió social. – Graphic Stories

Data: 30/03/2022
Categoríes: