Trobada amb l’Institut Català de les Empreses Culturals

reunio conselelria insti catala empreses cult
 

El passat dia 13 de maig vàrem tenir una reunió institucional a la seu de l’Institut Català de les Empreses Culturals (Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya).

Els interlocutors van ser el Sr. Xavier Diaz, director de l’ICEC i la Sra. Marta Gustà, directora de l’àrea d’arts visuals. Per part del col·legi vàrem assistir Sheila González i Francesc Morera, integrants de la junta de govern.

La reunió, d’una hora de durada va ser molt profitosa per ambdues parts. Seguint la tasca del Col·legi de difondre la situació del disseny gràfic arran de la creació del Col·legi, vàrem constatar que, efectivament, ens queda molta feina de comunicació del nou paradigma. És una qüestió recurrent que allà on anem a presentar el col·legi hi hagi un desconeixement de la realitat del disseny gràfic tan en aspectes docents com laborals com, sobretot en el cas que ens ocupa, de contractació. No és estrany, però al cap de 12 anys de la creació del col·legi no hauria de passar.

Les preguntes que es van formular per part dels representants anaven en dues direccions. La primera en informar-se de les funcions i funcionament del Col·legi, on sempre destaquem la voluntarietat de la col·legiació, la voluntat (i obligació) de posar-nos a disposició en tot allò que necessitin, també expliquem la necessitat que l’administració compleixi la llei (contractació de professionals) i la ajuda que poden fer des del seu espai per normalitzar el disseny gràfic en tots els substrats professionals.

La segona direcció de les preguntes, sempre és sobre la nostra relació amb les associacions i estaments del disseny gràfic. La resposta sempre és la mateixa: en la mesura de les nostres possibilitats, col·laborem amb totes elles i, especialment amb els col·legis de la comunicació. La nostra missió és acostar-nos al status quo preexistent, encara que sigui una acció asimètrica en la majoria dels casos.

“…És una qüestió recurrent que allà on anem a presentar el col·legi hi hagi un desconeixement de la realitat del disseny gràfic tan en aspectes docents com laborals com, sobretot en el cas que ens ocupa, de contractació. No és estrany, però al cap de 12 anys de la creació del col·legi no hauria de passar…”

Amb la ferma voluntat de mantenir el contacte i seguir en aquesta línia de col·laboració, vàrem donar la reunió per acabada, amb el compromís de que se’n produeixin d’altres.

Guardar

Data: 06/06/2016
Categoríes:
Etiquetes: , ,