Un Col·legi obert a tots els professionals del Disseny Gràfic, de la Comunicació Visual

Qui es pot col·legiar?

  1. Es poden col·legiar totes les dissenyadores i dissenyadors que disposin del títol oficial homologat de grau universitari de l’Estat espanyol o el legalment equivalent de les escoles superiors de Disseny i Arts Plàstiques de Catalunya (ESDAP) i les homòlogues de tot l’Estat, com determina la Llei 11/2003, de creació del Col·legi.
  2. També totes i tots les i els professionals del Disseny Gràfic que compleixin les indicacions relatives als anys d’experiència professional documentalment provada que determina la Llei de Moratòria 14/2014 de data 13 de novembre, aprovada per unanimitat en el Parlament de Catalunya.
  • Disseny Gràfic, s’entén com la “denominació tradicional” de l’actual disciplina de la comunicació visual desenvolupada en totes les seves manifestacions i especialitzacions sense exclusió de qualsevol dels seus procediments tecnològics o de producció.
  • Són “Disseny Gràfic” els projectes d’identitat visual —corporativa, global, empresarial, institucional, conceptual, de campanya… —, els productes editorials —tot tipus de publicacions sobre qualsevol suport que els reculli…—, els espais web —sigui quina sigui la seva orientació, amplitud i desenvolupament…—, els projectes multimèdia —tot tipus de plantejaments sobre qualsevol suport, incloent-hi animació, jocs, mapping—, el disseny de la informació —des de sistemes senyalístics passant per propostes infogràfiques, esquemes d’instruccions…—, les aplicacions digitals —tot tipus d’apps ‘s i les formes i estructures visuals que les desenvolupen …—, els sistemes de codificació visual —sistemes de signes, pictografia, …— el disseny de productes —els orientats a les peces objecte -visuals, … —, les aplicacions de packaging, –envasos, punt de venda, …—, els desenvolupaments i creacions tipogràfics i cal·ligràfics plantejats a partir de qualsevol tipus d’alfabet i idioma o sistema…—, els desenvolupaments i creacions visuals de comunicació puntual o coordinada —cartells, anuncis, campanyes…—, etc. En definitiva, qualsevol tipus de producció gràfica impresa o desenvolupada en un altre suport en la qual el factor de la seva presència i comprensió visual —ampliable des dels criteris de inclusió—, sigui essencial, és una manifestació projectual del Disseny Gràfic .

 

“Soc estudiant de disseny. Em puc col·legiar?”

  • Si ets estudiant de grau universitari en Disseny (Gràfic) o d’algun altre tipus d’estudi legalment equivalent o disciplinàriament homologable, d’acord amb la legislació vigent i amb l’actual paradigma professional, et pots unir al Col·legi en qualitat “d’estudiant vinculat/ada” i gaudir així d’alguns dels avantatges que comporta aquesta opció. Evidentment, col·legiar-te quan finalitzis els teus estudis.
Data: 04/09/2019
Categoríes: