VII edició de Floreix la Lletra: “F”: Fitar

La setena edició proposa la mirada envers el patrimoni cultural en totes les seves manifestacions.

El cicle Floreix la Lletra arriba a la seva 7a edició, i ho farà el dia 16 de novembre a les 18 h, en l’auditori Viader de la Casa de Cultura de la Diputació de Girona. Enguany, l’edició arriba a la lletra “F” de fitar, mirar i observar detingudament l’entorn que ens envolta i que es converteix en l’eix conceptual vertebrador de les diferents visions interdisciplinàries convidades.

Un cicle de caràcter interdisciplinari que vol evidenciar el caràcter transversal i aglutinador de la lletra des de totes les perspectives. Una visió territorial on l’eix comú és aquesta mirada transversal envers el patrimoni cultural i també, lletrístic i tots aquells elements que el configuren. Des de la seva història, el seu context cultural, la seva tradició escrita així com el rastre gràfic que projecta i els seus trets més característics i singulars.

L’esdeveniment començarà amb una taula rodona on participaran:

  • Sra. Carme Sais, coordinadora de l’Àmbit d’arts visuals, museus i patrimoni cultural. Ajuntament de Girona.
    Ponència: Tractem bé el patrimoni de la ciutat contemporània?
  • Sra. Marta Grassot, de Puntdefuga. Disseny, producció i comunicació d’experiències culturals.
    Ponència: De la col·lecció als visitants: els museus i la participació activa
  • Sra. Cio Llopis, Gestora i comunicadora cultural. Associació Inund’art, plataforma cultural per a la promoció de la creació, la producció i l’exhibició de propostes en l’àmbit de les arts visuals contemporànies.
    Ponència: La transformació de l’eix vertebrador del patrimoni cultural
  • Dra. Cristina Simon (vocalia Arrels del Gràfic) i el Dr. Jesús Del Hoyo Arjona (Degà emèrit del CODGC).
    Ponència: El patrimoni gràfic i tipogràfic compartit

En acabar es realitzarà el recital/reflexió musical a càrrec de la soprano Olga Miracle, i la pianista Maria-Neus Devesa. D’acord amb el lema de l’edició d’enguany: “Fitar”, que proposa una mirada atenta i transversal envers el nostre patrimoni cultural en tots els seus aspectes, retrem un homenatge al compositor català Joan Lamote de Grignon (1872-1949), coincidint amb el 150è aniversari del seu naixement, amb un petit recital de Lied en el qual interpretarem les següents cançons:

Endreça
Les ànimes
El rossinyol
És juny!

Totes elles dins el recull “Violetes” de Joan Lamote de Grignon sobre poesies d’Apeles Mestres (1854-1936).
Data: 11/11/2022
Categoríes: