BDW/ 2a preview Disseny per a tothom. ACCIONS I NO NOMÉS PARAULES



L’última activitat del CODGC a la Barcelona Design Week va celebrar-se el passat 21 de juny en streaming, en format de taula rodona. Aquesta es va dedicar a la 2a preview de Disseny per a tothom, titulada Accions i no només paraules; i va ser moderat per la Doctora en Comunicació Social, Especialista en entorns virtuals d’aprenentatge, i directora del postgrau EARED, la Cris Ladaga.

Sota la premissa de plantejar l’accessibilitat, en tot el seu espectre, com condicionant necessària de tot desenvolupament projectual com un avanç necessari en la comprensió de les implicacions ètiques, desenvolupaments metodològics i responsabilitats professionals que la disciplina de la comunicació visual té davant la societat; els ponents convidats van presentar els seus projectes que tenen en compte aquesta realitat.

La Sofía González Fernández, UX Reseach Lead, va dissertar sobre la validació d’experiències amb usuaris reals. En Juan José Montiel, Sènior Software Engineer a Microsoft, va exposar com gaudir de la lectura de forma accessible amb Litersoft. La Doctora en Documentació, i enginyera informàtica especialitzada en documents accessibles, la Mireia Ribera, va parlar sobre les guies per al contingut accessible. El Rafael Reyes, doctor en arquitectura i responsable de Senyalització del TMB, va presentar el projecte NaviLens, un sistema de senyalització digital per a totes les persones. La responsable d’Accessibilitat Universal de TMB, l’Ana María Vieitez, va presentar el projecte VestiMax: Vestit modular de simulació d’edat per a proves en el transport públic.

El degà emèrit del CODGC, el Jesús Del Hoyo, va presentar els projectes de disseny accessible i compromès dels col·legiats del CODGC, que van atendre la crida de visualització de treballs relacionats amb el disseny per a tothom. Tot seguit es van visualitzar els projectes de la Georgina Coma, col·legiada número 609, que va presentar el projecte Onat Foundation, una fundació que fomenta i promou la pràctica de l’esport sense afany de lucre i la seva difusió a la ciutadania a través de Mitjans de comunicació social; i l’Albert Margalef, col·legiat número 895 que va presentar el projecte Mnéme, guanyador del gaudeamusPROJECTA del 2020; una eina lúdica d’aplicació en neurorehabilitació. I també va presentar la seva experiència en Pere Schell, col·legiat número 364, compartint el projecte Els petits detalls marquen la diferència, on es van visualitzar 19 missatges visuals positius publicats en un entorn negatiu, durant el confinament per COVID19.

Aquells que us vàreu perdre l’esdeveniment, o aquells que vulgueu tornar a gaudir-ho, podreu tornar a veure aquí.




Data: 22/06/2022
Categoríes: