Des de Les Trinxeres. Un dia menys, un disseny més

Sí, el disseny en aquests moments i davant aquestes circumstàncies, està en marxa i mai ho ha deixat d’estar encara que les notícies i les urgències lògicament fan callar l’eco de les nostres accions que, d’una forma més o menys pública, estem desenvolupant.

Des del Col·legi Oficial de Disseny Gràfic de Catalunya volem aglutinar aquestes voluntats proposant accions concretes d’ampli abast. Per tal motiu volem recollir les accions, activitats i iniciatives que de forma individual o col·lectiva s’estan realitzant i proposar-ne d’altres que projectin les nostres capacitats i aportin el nostre granet de sorra en la lluita del present i la construcció del futur post Covid-19. 

El disseny hi és aquí, segueix amb nosaltres i ens ajuda com sempre.
Hem generat una proposta gràfica paraigua que reculli i presenti totes les iniciatives i informacions que anem rebent.
T’anirem presentant aquestes novetats i plantejant iniciatives.

 

CARTELLS PER A LA LLUITA I L’ÀNIM

La primera enfoca un element emblemàtic de la nostra activitat en el passat, en el present i també ho serà en el futur: el cartell; i es dirigeix, de forma directa, a l’ànim de tothom. El cartell sedueix i informa, informa i sedueix, apel·la al valor i reconeix l’esforç, avisa dels perills i enfoca les actituds i fixarà en la nostra memòria un record d’allò viscut que no hem d’oblidar.

“Des de la trinxera.
Un día menos, un diseño más
Un dia menys, un disseny més
One day less, one more design”

En temps difícils la creativitat sempre troba el seu camí. Per això, des del Col·legi Oficial de Disseny Gràfic de Catalunya us animem a que participeu en el projecte “Des de la trinxera. Un dia menys, un disseny més”. 

Inspirant-nos en els magnífics cartells que, en el seu dia, varen realitzar diversos artistes per animar a la població durant la Guerra Civil, l’objectiu de la iniciativa és crear un museu virtual des de la trinxera del coronavirus. Les vostres vivències d’aquests dies de confinament, les sensacions i emocions que heu descobert en relació amb la crisi del Covid-19, l’agraïment a totes aquelles persones que estan lluitant en primera línia contra el virus, un missatge de suport per als veïns que ho estan passant malament. Tot s’hi val.

Mentre duri el confinament, publicarem els vostres treballs en una plataforma digital, però el nostre propòsit és que aquest projecto trenqui la barrera del pla virtual a un pla físic i, una vegada tornem a la normalitat, poder fer una exposició amb els cartells i un llibre catàleg amb totes les obres rebudes. 

Animeu-vos a participar! Des del Col·legi creiem que aquesta és una excel·lent manera de posar en valor el treball dels disseny gràfic i aconseguir visibilitat davant la societat en aquests temps d’incertesa.  

 

Condicions de participació:

 • Envia la teva proposta JA a: projectes@dissenygrafic.org
 • En format A3 vertical (297 x 420 mm)
 • En format JPG o TIF, a una resolució de 300 ppp o en PDF/X.
 • Nom de l’arxiu: cognom_nom_COVID19.JPG (o TIF o PDF/X)
 • Utilitza les frases que t’oferim i afegeix les que consideris oportunas en l’idioma que creguis convenient, tot suma. Recorda que la pandèmia ens afecta a tots.

 

Fitxa de participació:

 • Nom i Cognoms
 • Perfil d’Instagram o Facebook
 • Denominació comercial de la teva empresa si dessitges que apareixi en la fitxa de participació
 • Número de col·legiat o referència d’identificació d’alguna associació o entitat vinculada al disseny en la que hi siguis
 • Si ets estudiant, identificat como a tal i informa’ns del curs i el centre en el que estudies
 • Adreça postal, correu electrònic i telèfon de contacte
 • No se censurarà cap proposta i és evident que cada autor es l’únic responsable de la originalitat, dels drets, dels continguts i de l’enfocament de la seva proposta i, per tant, el Col·legi no s’identifica ni s’adhereix necessàriament amb elles.
Al participar en aquesta iniciativa solidària cedeixes els drets de reproducció de la imatge i de la possible explotació comercial en favor del Col·legi que, en qualsevol cas i si la hagués, el mateix Col·legi es compromet a destinar tots els beneficis per a l’ajuda a la investigació i als afectats pel COVID-19.

Col·labora:

 

Data: 10/04/2020
Categoríes: