Ellen Lupton i José María Cruz Novillo, col·legiats d’honor del 2023

El passat 19 d’octubre, a la gala de la 6a edició dels premis gaudeamusPROJECTA, es va atorgar la col·legiació d’honor del CODGC a l’Ellen Lupton i al José María Cruz Novillo. En una emotiva cerimònia el vicedegà del CODGC Jesús Del Hoyo va realitzar la lectura de la glossa dels mèrits per els quals s’ha concedit aquest reconeixement.

L’Ellen Lupton, comissaria emèrita del Cooper Hewit Museum i del Smithsonian Design Museum de Nova York, autora i coautora de bestsellers relacionats amb el disseny i docent en el Design MFA del Mariyland Institute College of Art a Baltimore, va rebre la seva col·legiació per la seva trajectòria professional i per demostrar que la disciplina de la comunicació visual pot narrar-se amb veu plural i de forma massiva, entenedora, propera, entretinguda i sense pèrdua de rigor. Convertint-se també en la col·legiada d’honor més jove del CODGC.

El José María Cruz Novillo, dissenyador nacional per antonomàsia, creador d’una infinitat de identitats corporatives d’alt nivell com Correos, Repsol, La Cope, El Mundo, Banco Exterior de España, Ayuntamiento de Madrid, PSOE, SuperCor, Laboratorios Alter (per citar uns pocs), per la seva dilatada i excel·lent trajectòria professional.

L’Ellen Lupton va exposar la seva conferència central focalitzant la seva atenció en la tipografia i en la tasca de la divulgació del disseny gràfic; en la importància de donar veu a la disciplina per que pugui ser entesa pel major nombre de persones possible. I el Josep María Cruz Novillo va dedicar unes emotives paraules d’agraïment i reconeixement de la seva col·legiació d’honor; així com va dedicar un discurs més retrospectiu als joves talents que prenen el testimoni del disseny nacional.

Data: 24/10/2023
Categoríes: