Ampli ressò internacional de la iniciativa “Pòsters per a la lluita i l’ànim”

Compartim la publicació de Steven Heller sobre “Des de les Trinxeres. Un dia menys, un disseny més”.

 

The Daily Heller: Post or Die! · 29 juliol 2020

“Des de les Trinxeres. Un dia menys, un disseny més. El disseny està en marxa” és l’eslògan dels cartells de lluita del Col·legi Oficial Disseny Grafic de Catalunya. L’organització de disseny professional i estudiantil, amb seu a Barcelona, ha reunit més de 1.200 cartells, de més de 60 països i encara cada dia se’n reben més.

A partir d’aquesta extraordinària col·lecció, produïda durant aquest temps esquinçador, els organitzadors tenen previst produir un llibre que ja es troba en fase de maquetació. A partir de les seleccions editades per al llibre, també crearan una galeria virtual vinculada a la pàgina web oficial del Col·legi en forma d’exposició permanent d’aquest període històric.

“Després de l’enorme èxit d’aquesta proposta i de tot l’encoratjament i el suport rebut de persones i d’institucions de tot el món,” escriu l’organitzador, Jesús Del Hoyo Arjona, -que afegeix es sent orgullós de que “el Col·legi de Dissenyadors Gràfics de Catalunya, -el primer i únic en Espanya-, acollirà una ‘Trobada Biennal de Cartells Mundials a Barcelona’.  Tot i que no podem afirmar que el disseny gràfic sigui la cura de la pandèmia actual, també és cert que informar, identificar i fomentar determinades conductes segures, i aquests són aspectes essencials en tots els àmbits del comportament individual i social “.

 

Steven Heller, (1950, New York), és una llegenda en el món del disseny i la seva influència en la indústria de la comunicació visual no pot ser ignorada. Escriptor de disseny, investigador, editor, director sènior d’Art del The New York Times Book Review i actual copresident del Departament de Disseny a The New York University, School of Visual Arts.

La seva passió pel disseny i la rellevància que per a ell té la història en el treball d’un dissenyador contemporani,, es veuen reflectides al llarg dels més de 170 llibres que ha publicat sobre disseny gràfic, il·lustració i art polític.

Data: 30/07/2020
Categoríes: