FULLA A FULLA


 

Fulla a fulla passa el temps. I així passarà el nou any, una fulla darrere l’altra; de plantes, d’arbres. En cauran algunes i en naixeran d’altres. Però desitgem que amb el traç que deixin apareguin imatges, missatges i sorpreses que us animin, que us donin suport, que ens uneixin.

La Nadala d’enguany sorgeix de la inquietud i la sensibilitat de la col·legiada núm. 143, Pilar Villuendas, una de les dissenyadores de referència indiscutible de la història del Disseny Gràfic contemporani. Autora des del seu estudi Villuendas-Gómez d’imatges icòniques que recullen la transició política, els inicis democràtics, l’apogeu olímpic i la normalització professional, entre d’altres, té més de quaranta anys de trajectòria durant els quals comunicar amb claredat i impactar amb imatges potents han estat peces vertebradores de la seva activitat.
 

 
De la seva proposta ens diu:

A la Nadala 2018 he volgut unir les dues facetes creatives a què m’he dedicat durant tants anys: el disseny i la pintura.
Per a això vaig realitzar prèviament una aiguada en vermells i verds sobre paper recreant la imatge de la flor de pasqua, tan protagonista en aquestes dates.
A aquesta imatge se li va sumar després el text que felicita les Festes en diferents idiomes, fent servir una tipografia feta a mà i digitalitzada després, perquè el disseny general anés d’acord amb la gestualitat de la il·lustració, i per representar a més a més la proximitat, el gest i la humanitat que hi ha quan dediquem un present als nostres éssers benvolguts en aquests dies assenyalats
.”

 
La Pilar ens ha obsequiat amb una nadala de sempre i d’avui, intemporal i plena d’amor d’afecte i força. Gràcies, Pilar, i bones Festes a tothom!


Animació: Miquel Pulido – Col·lectiu Col·legi

Data: 21/12/2018
Categoríes:
Etiquetes: , ,