La segona edició arrenca amb novetats

Benvinguda institucional ucub i collegi

 

Benvinguda institucional

Després d’una infinitud de reunions amb tots els estaments i nivells aquesta és la primera vegada que aconseguim el confluència en un acte públic entre l’Ajuntament de Barcelona i el Col·legi i, com som optimistes, tot i els molts i grans esculls estem convençuts que podrem plantejar l’inici d’una singladura en la qual caminarem junts per establir unes polítiques del Disseny reals i integradores, que busquen harmònicament el benefici de tots, dels dissenyadors / es i de totes les persones usuàries dels seus projectes.
Esteve Caramés, direcció de Promoció de Sectors Culturals. Institut de Cultura A.deBCN, Jesús Del Hoyo, degà del Col·legi Oficial de Disseny Gràfic de Catalunya

 

Valoracio dels membres de la comissio organitzadora

 

Una breu valoració de la primera edició

La primera edició ha estat un èxit clamorós, ha permès un canvi de percepció sobre la realitat -els tipus dels seus projectes, els compromisos plantejats i les responsabilitats asumidas- del Disseny Gràfic, la disciplina de la comunicació visual, que evidencia el nou paradigma i ha representat un suport a la tasca dels estudiants sense descuidar als centres i als docentes.
Josep Villa, Carina Garrido, Tin Fonts, membres de la comissió organitzadora dels Premis gaudeamusPROJECTA

 

Novetats dels Premis

 

Presentació de la segona edició i de les novetats

Tenim nous premis, més jurats, més centres, més institucions, més empreses, més interessats -joves professionals, docents i centres- de tot el país que avalen el Premi gaudeamusProjecta. Estem preparant més activitats per als pròxims mesos en les què enfocar temàtiques i problemàtiques, en les què apuntar solucions i oportunitats, en les què determinar responsabilitats i compromisos. Activitats amb les quals poder orientar el futur professional dels participants i també inclourem algunes píndoles amb consells i orientacions perquè els seus projectes siguin més clars i encara més interessants i seductors per al conjunt de la societat.
Membres de la comissió organitzadora dels Premis gaudeamusPROJECTA

 

Jordi Camps, vocal de area vincle empresarial de la junta del Col·legi

 

L’empara institucional i el suport empresarial

Caminar acompanyat és millor que anar sols, potser és més lent però sens dubte és més gratificant i perquè creixen les nostres aliances tenim més premis i més “diners / oportunitats” que oferir en aquesta edició. La realitat és que joves professionals, docents i centres- de tot el país han fet seu, perquè ho és, el Premi gaudeamusProjecta. Tots ells aposten i s’impliquen en el reconeixement a l’excel·lència de la formació acadèmica i la rellevància del que s’ha de plantejar i desenvolupar a les aules, tallers i laboratoris per així millorar i avançar en la qualitat global del nostre disseny gràfic.
Jordi Camps, vocal de l’àrea vincle empresarial de la Junta de Govern del Col·legi Oficial de Disseny Gràfic de Catalunya

 

Dra. Amelia Díaz Álvarez -vicerectora de Docència i Ordenació Acadèmica de la UB

 

La importància de la formació i el suport a l’excel·lència sense descuidar el compromís formatiu

La Universitat de Barcelona fa més de 30 anys va ser el primer centre universitari que va emparar i va projectar la formació universitària en Disseny, ara també ha estat pionera i vinculada al premi gaudeausPROJECTA ofereix una beca als seleccionats perquè puguin ampliar la seva formació cursant de froma gratuïta algun dels màster que ofereix i que siguin d’interès per a aquests excel·lents estudiants ia professionals.
Amelia Díaz Álvarez, vicerectora de Docència i Ordenació Acadèmica de la UB

 

Francesc Morera, docent investigador en disseny gràfic

 

“Projectar la comunicació visual. Disseny gràfic, tecnologia i ètica del missatge.”

Reflexionar sobre el sentit del que fem i les confluències gravitacionals de tot el que ens afecta és consubstancial a una activitat tan present i transversal com és el disseny gràfic, però la voràgine del dia a dia de vegades ens distància de la reflexió, intervencions com aquesta ens han d’ajudar a reafirmar la nostra creença i la voluntat d’ajudar, que això és el que fan, han de fer, els nostres projectes.
Francesc Morera, docent investigador en disseny gràfic

 

Magda Batlles, dissenyadora gràfica i membre permanent de la Comissió Executiva del Col·legi

 

Cronograma previst de la segona edició

Nou blog dels premis: juny – setembre de 2018
Incripcions: setembre i octubre 2018
Evaluació dels jurats: de novembre de 2018 a gener de 2019
Llista de seleccionats: febrer de 2019
Exposició i lliurament dels premis: març de 2019

Tenim per davant mesos dies i hores en què estem preparant moltes activitats per retrobar-nos, per reafirmar el valor de gaudeamusPROJECTA, per proposar solucions on hi hagi problemes, per albirar oportunitats, per, en definitiva, consolidar la nostra disciplina com la responsable conscient de la comunicació visual del nostre entorn.
Magda Batlles, dissenyadora gràfica i membre permanent de la Comissió Executiva del Col·legi

 

Cloenda dega del Col·legi

 

Valoració final i clausura. Torn obert de paraules

S’inicien temps de molta feina i encara que sabem de l’enorme quantitat d’esforç que tenim al davant la il·lusió i la responsabilitat, a més dels milers de dissenyadors que ens segueixen i ajuden, ens animen a afrontar el repte amb una immensa alegria que renovarem jornada a jornada i amb cada fases d’aquesta segona edició dels premis estatals gaudeamusPROJECTA premis als projectes universitaris de final de grau en disseny gràfic.
Jesús Del Hoyo Arjona, degà del Col·legi Oficial de Disseny Gràfic de Catalunya i professor titular de projectes de disseny gràfic de la UB

Veure el vídeo de la presentació de la segona edició dels premis Gaudemus PROJECTA

Guardar

Guardar

Guardar

Data: 25/06/2018
Categoríes:
Etiquetes: , , ,